Φραγκίσκος Σοφτάς

Ο Φραγκίσκος Σοφτάς την δεκαετία του 1970-80 σπούδασε στην Αμερική business communication (Μ.Μ.Ε.) και έχει πτυχίο και Μηχανικού Ήχου. Από το 1985 έως το 1995 ήταν ο ιδιοκτήτης στην Αθήνα του θρυλικού για την εποχή του οπτικοακουστικού studio Tracks που ασχολήθηκε με την Δισκογραφία και την τότε ίδρυση των ιδιωτικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών καναλιών στην χώρα μας.
Από το 2004 ασχολείται με την ενημέρωση μέσω του internet, την δημοσιογραφία καθώς και με τις γραφικές τέχνες.
Είναι ιδιοκτήτης της SOFTart (γραφικές Τέχνες και εκτυπώσεις) και του δικτυακού portal Paggaionet.

Έφυγε ο Μάρκος Αλέξιου.

Μάρκος Αλεξίου flying to the unknown 
10/2/2014

Ο Μάρκος Αλεξίου, έφυγε την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου, έπειτα από επιπλοκές λοίμωξης του αναπνευστικού. Τι να πει κανείς για τον Μάρκο, ο Μάρκος ήταν ο άνθρωπος που μόνο έδωσε. Αστείρευτο ταλέντο, ευγένεια, καλοσύνη χαμόγελο. Είχα την τιμή να είμαι ο παραγωγός στο προσωπικό του άλμπουμ Flying to the uknown το 1998. Πολλές οι ώρες  ηχογράφησης και παραγωγής μαζί με το Μάρκο στο studio και με τους Αχιλλέα και Στράτο Διαμαντή γεμάτες δημιουργία θα μείνουν ανεξίτηλες στην μνήμη μου για πάντα. Καλό σου ταξίδι Μάρκο θα μας λείψεις.




Βιογραφικό.


Ο Μάρκος Αλεξίου, ένας από τους πρωτοπόρους μουσικούς της σύγχρονης τζαζ στην Ελλάδα, πέθανε χθες, Κυριακή 9 Φεβρουαρίου, έπειτα από επιπλοκές λοίμωξης του αναπνευστικού.
Ο Μάρκος Αλεξίου γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου το 1939. Τεσσάρων ετών άρχισε μαθήματα πιάνου και μόλις δεκαοκτώ ετών ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα περιοδεύοντας στο Λίβανο, τηΣυρία, την Αίγυπτο, την Κύπρο και την Ελλάδα. Στη συνέχεια εμφανίστηκε σε διάφορα τζαζ κλαμπ σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, την Αυστραλία και τις ΗΠΑ.

 Ερχόμενος στην Ελλάδα τη δεκαετία του ’60 έφερε μαζί τις μουσικές του επιρροές, τα ακούσματα αλλά και τους  καρπούς  πολύχρονων μουσικών ερευνών από τις περιοδείες του με σπουδαίους μουσικούς της διεθνούς τζαζ σκηνής. Στα τέλη της δεκαετίας του ’70 σχημάτισε το συγκρότημα Sphinx μαζί με τον Γιώργο Φιλιππίδη, τον Γιώργο Τρανταλίδη, και αργότερα τον Λάκη Ζώη, συγκρότημα που απετέλεσε σταθμό για την τζαζ στην Ελλάδα. Μετά τη διάλυση του συγκροτήματος ο Μάρκος Αλεξίου συνέχισε να περιοδεύει και να ηχογραφεί συλλογικά και προσωπικά άλμπουμ, ενώ εξέδωσε βιβλία για την τζαζ και δίδαξε εκατοντάδες μαθητές.
Το τελευταίο αντίο στον Μάρκο Αλεξίου, από συγγενείς και φίλους, θα δοθεί  στο νεκροταφείο Παλαιού Φαλήρου, αύριο, Τρίτη 11 Φεβρουαρίου,  στις 3.30 μ.μ.. Η οικογένεια δεν επιθυμεί στεφάνια, αλλά προτιμά να γίνει οποιαδήποτε αγαθοεργία στη μνήμη του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: