Φραγκίσκος Σοφτάς

Ο Φραγκίσκος Σοφτάς την δεκαετία του 1970-80 σπούδασε στην Αμερική business communication (Μ.Μ.Ε.) και έχει πτυχίο και Μηχανικού Ήχου. Από το 1985 έως το 1995 ήταν ο ιδιοκτήτης στην Αθήνα του θρυλικού για την εποχή του οπτικοακουστικού studio Tracks που ασχολήθηκε με την Δισκογραφία και την τότε ίδρυση των ιδιωτικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών καναλιών στην χώρα μας.
Από το 1996 και ασχολείται με την ενημέρωση μέσω του internet και την δημοσιογραφία καθώς και με τις γραφικές τέχνες.
Είναι ιδιοκτήτης της SOFTart (γραφικές Τέχνες και εκτυπώσεις) και του δικτυακού portal Paggaionet.

Βιογραφικό.

Στις αρχές τις δεκαετίας του 8O o Φραγκίσκος επιστρέφει από την Αμερική με σπουδές business communication και με πτυχίο στα ηλεκτρονικά καθώς και με πτυχίο Μηχανικού Ήχου και προσλαμβάνεται στο STUDIO ERA (σήμερα STUDIO SIERRA) όπου παραμένει εκεί μέχρι το 1985 όπου αποχωρεί και δημιουργεί στο Ν. Ψυχικό το studio ηχογραφήσεων και εικόνας Studio TRACKS και παράλληλα ως ανεξάρτητος παραγωγός αναλαμβάνει παραγωγές για λογαριασμό μεγάλων δισκογραφικών εταιριών όπως EMI-COLUMBIA,SONY MUSICW.E.A .(WARNER BR.), EROS Music κλπ.
Παράλληλα είναι και καθηγητής ηχοληψίας σε μία από τις πιο παλαιές και έγκυρες σχολές Ήχου και εικόνας της σχολής Παπαντωνοπούλου.
Συγγραφέας του βιβλίου "Μηχανήματα εγγραφής στο Studio" 1984
Επίσης είχε την ευκαιρία να σκηνοθετήσει διάφορες εκπομπές και Video clip και πολλές εκπαιδευτικές ταινίες.
Το 1994 μετά από μία προσωπική περιπέτεια υγείας πουλά το studio Τracks και φεύγει πάλι για την Αμερική.

Επιστέφει και πάλι από την Αμερική το 1996 για να αναλάβει την θέση του διευθυντού Πωλήσεων σε μεγάλη Α.Ε. καταναλωτικών προϊόντων Disney και σε διάστημα ενός έτους αναλαμβάνει την θέση του γενικού διευθυντή και αργότερα του διευθύνοντα συμβούλου, η παραπάνω Α.Ε. και τα προϊόντα της στα τέλη του 1998 απορροφώνται από πολυεθνικό όμιλο του χώρου.

Από το 1998 αναλαμβάνει καθήκοντα και εργάζεται σε μια από της μεγαλύτερες εταιρίες της εποχής στον χώρο της «Νέας οικονομίας” και υπηρεσιών Internet την Powernet η οποία και αυτή εξαγοράζετε το 1999 από τον γνωστό όμιλο ΙΜΑΚΟ συμφερόντων Π. Κωστόπουλου και μετά από λίγο ο Φ.Σ αποxωρεί λόγω διαφωνιών.
Ζούμε την εποχή της άνθησης του Internet και των μεγάλων εξαγορών στο χώρο της πληροφορικής και της νέας οικονομίας.
Το 2000 προσλαμβάνετε από έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους της χώρας τον όμιλο ΙΝΤΕΑΛ (IDEAL) και αναλαμβάνει την θέση υπεύθυνου Ελληνικού γραφείου καθώς και την ευθύνη του business development του μεγάλου ειδησιογραφικού Portal της ομογένειας ΙΒΟΟΜ με έδρα την Νέα Υόρκη και γραφεία στην Ελλάδα, Λονδίνο, Αυστραλία, Γερμανία και Κύπρο.

Στα μέσα του 2001 ο όμιλος IDEAL δημιουργεί την τότε μεγαλύτερη εμπορική κοινότητα B2B και business to consumer (myshops) υπεύθυνος και διευθυντής του έργου τοποθετείτε ο Φραγκίσκος Σοφτάς όπου παραμένει μέχρι τα τέλη του 2003.
O Φραγκίσκος Σοφτάς από το 2000 μέχρι και το 2003 διετέλεσε μέλος του E-business forum του τότε υπουργείου Εμπορίου & Ανάπτυξης .

Στο τέλος του 2003 αποφασίζει την αποχώρηση του από την έντονη ενεργή δράση και από το 2004 ζει σε ένα πανέμορφο χωρίο του όρους Παγγαίου αναπνέοντας καθαρό αέρα, αφιερώνοντας τον χρόνο του στο πιο δημιουργικό του έργο τα δύο του παιδιά !
Τον Δήμήτρη και την Χίλμα.
Παράλληλα ασχολείται με τις γραφικές τέχνες, το διαδίκτυο και την δημοσιογραφία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: